Grøn turismepris går til Fjord Line

Som belønning for sit engagement indenfor grøn turisme, har Fjord Line modtaget Skål International Sustainable Tourism Award for at bane den grønne søvej mellem Norge og Danmark.


Ifølge dommerpanelet har Fjord Line med cruisefærgerne MS Stavangerfjord og MS Bergenfjord som udelukkende sejler på flydende naturgas (LNG), sat ”nye standarder for fragt- og passagertransport ved at begrænse CO2-emissionen med brug af fremtidens grønne brændstof". Med sit fremsynede naturgasprojekt og store engagement indenfor miljøvenlig sejlads, var Fjord Line derfor den klare vinder af transportkategorien under den årlige Skål World Congress.


Fjord Line søsatte i 2013 den første af de to LNG cruisefærger, som året efter blev fulgt af søsterskibet. Begge færger sejler udelukkende på flydende naturgas på de daglige afgange mellem Danmark og Norge. Brændstoffet reducerer udledningen af NOx med 92 procent i forhold til konventionelle skibsmotorer på tungolie og desuden elimineres svovludledningen fuldstændig, ligesom udsendelsen af partikler reduceres med 98 procent.


"Det er oppe i tiden at tænke på at skåne miljøet, og de rejsende har taget rigtigt godt imod de miljøvenlige cruisefærger. Vi har lagt en stor investering i at skabe en fremtidssikret, miljøvenlig skibsfart mellem Danmark og Norge, og det er en stor anerkendelse at blive hædret af turismebranchen. Det bekræfter os i, at vi er på rette kurs," siger Rickard Ternblom, koncernchef hos Fjord Line.

Adresse

Foreningen Nordic Link

Vestre Havnepromenade 5, 4. sal

Postboks 1111

DK-9000 Aalborg

Danmark

​Kontaktinformation

​Tlf:   +45 99 30 00 10

Fax: +45 99 30 00 09

E-mail: nordiclink@ntu.eu

CVR-nr: 18 36 69 08

Hjemmeside: www.nordiclink.net